Van Breukelen nieuwe TD KNVB voor 3 jaar

De KNVB heeft onlangs bekend gemaakt dat Hans van Breukelen, oud international en goalkeeper, voor 3 jaar is vastgelegd als Technisch Directeur bij de voetbalbond. van Breukelen zal binnenkort starten in zijn functie. De vraag is, is het een goede zet van de KNVB?

85fa2389-5556-4c43-9162-ea9a301b56c3

Van Breukelen moet uitvoerder plan ‘Winnaars van Morgen‘ worden
Eerder al berichtte Onze11.nl exclusief over het Masterplan ‘ Winnaars van Morgen ‘ van de hand van Jelle Goes. Goes, ook in de technische commissie van de KNVB schreef dit plan op basis van opinie uit de voetbalwereld. Eerst achtte Bert van Oostveen een technisch directeur niet nodig, maar zoals wel vaker, komt van Oostveen hier met de aanstelling van van Breukelen op terug.

Van Breukelen de juiste man op de juiste plek?
Hans van Breukelen oogstte faam en lof door als goalkeeper van het Nederlands Elftal en PSV vele sportieve successen te behalen. Voetballend heeft van Breukelen echter weinig ervaring. Naast een mislukte carrière als TD bij Utrecht strandde van Breukelen in een commissariaat functie bij PSV die hij 8 jaar uitoefende. Hij is nooit trainer geweest. De vraag is dan ook of van Breukelen genoeg voetbalverstand en helikopterview kan hebben om deze functie goed te bekleden. De vraag is ook hoe van Oostveen eerst van Gaal en dan Van Breukelen polst, terwijl beide een volledig ander profiel hebben. Ook dit is niet de eerste keer. Eerder wist van Oostveen na van Gaal Hiddink aan te stellen terwijl hij eigenlijk Koeman ook nog even dacht te polsen.

Discussieer mee of van Breukelen de juiste man op de juiste plek is en of de functie überhaupt zinvol is

Praat Mee!