Zomertransfers Nederlanders geven hopelijk boost aan Nederlands Elftal

De transfercarrousel is inmiddels vol op toeren deze zomer. Hoewel de echte uitbarstingen vaak in Augustus plaatshebben, zijn er toch al een aantal zeer interessante en op het eerst oog ook gunstige transfers van Nederlandse spelers die plaatsvonden. Nu al de toptransfer in de Eredivisie was die van kersvers international Vincent Jansen die voor maar liefst 22 miljoen euro vertrok naar Tottenham Hotspur. Maar ook Wijnaldum en Bruma zetten een stap omhoog. 

vincent janssen naar tottenham hotspurt

Wie volgt na Wijnaldum, Bruma en Janssen?
Jeffrey Bruma had na een uitstekend seizoen meerdere clubs voor het uitkiezen maar koos voor een geleidelijke stap omhoog naar VFL Wolfsburg. De verdediger tekende voor 5 jaar en leverde PSV enkele miljoenen op, omdat het ook nog 50% van de transfersom moest afstaan aan Chelsea. Wijnaldum maakte een enorme klapper door bij Liverpool te tekenen, en dat leverde zowel PSV als uiteraard zijn oude club Newcastle een behoorlijk bedrag op. Newcastle streek zo’n 28.5 miljoen op, PSV 1,5 miljoen vanwege een doorverkooppercentage.

De vraag is wie er volgt. Wesley Sneijder wordt weggepest bij Galatasary en lijkt te vertrekken. In de eredivisie is er vooralsnog geen belangstelling voor Propper, Klaassen en Bazoer, middenvelders die het erg goed deden afgelopen jaar. Van Ginkel werd niet opgenomen in de selectie bij Chelsea en kan zo maar weer naar PSV. Berghuis en Feyenoord hebben een liefdesverklaring gewenst maar Watford lijkt niet echt mee te willen werken. En zo zijn er nog een hoop meer vraagtekens.

Onze11.nl blijft de internationals natuurlijk volgen!

Praat Mee!