Advocaat verlaat Oranje voor Fenerbahçe

Zojuist heeft Dick Advocaat bekend gemaakt dat hij opstapt bij oranje. Advocaat was sinds mei onderdeel van de technische staf van het Nederlands elftal. De assistent bondscoach gaat aan de slag als trainer bij het Turkse Fenerbahçe.

De KNVB is not amused en Blind Verbaasd en teleurgesteld

De KNVB is niet te spreken over de zet van Advocaat. Advocaat heeft vorige maand een clausule laten opnemen om gratis te vertrekken indien hij eerder besluit te stoppen. Dit moment is nu aangebroken en Advocaat vindt de reactie van de KNVB vreemd. Iedereen was op de hoogte van zijn clausule, waaronder Bert van Oostveen en Hans van Breukelen. Advocaat snapt wel dat Danny Blind erg teleurgesteld is. Danny Blind heeft aangegeven dat hij verbaasd is omdat Advocaat in het voorjaar nog de indruk wekte dat hij voor een lange termijn zich wilde binden aan Oranje.

Nooit meer een club trainen

Een opmerkelijk gegeven is dat Advocaat vorig jaar oktober nog meedeelde om nooit meer een club te gaan trainen. Tijdens Studio Voetbal sprak hij duidelijke taal en gaf hij aan dat niemand hem meer hoefde te benaderen, tenzij het om een land zou gaan.

Oranje ongeslagen

Tijdens de drie oefenwedstrijden met Advocaat erbij bleef oranje ongeslagen: Ierland (1-1), Polen (1-2) en Oostenrijk (0-2). Blind zal niet lang kunnen stilstaan want de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden staan alweer voor de boeg. Nederland treedt donderdag 1 september thuis aan tegen Griekenland en week later is Zweden de tegenstander.

Advocaat en Oranje

Advocaat heeft twee keer eerder een assistenten rol gehad bij Oranje (1984 tot 1987 en 1990 tot 1992). Ook had hij zelf de leiding over Oranje tussen 1992 en 1995 en 2002 en 2004. Hij verliet uiteindelijke oranje na het EK van 2004. De hagenaar zal in ieder geval geen telefoontje van Zeist meer ontvangen in de nabije toekomst.

Praat Mee!