PSV opnieuw hofleverancier bij voorselectie Oranje

Van Danny Blind kan veel gezegd worden, maar niet dat hij als Ajacied ook Ajax spelers de voorkeur geeft. Ten minste, dat lijkt af te lezen uit de voorselectie van het Nederlands Elftal die zojuist bekend is gemaakt. Maar liefst 8 PSV’ers werden voorgeselecteerd, onder wie nieuwe aanwinst Ramselaar. Ajax levert 6 spelers af in de voorselectie en Feyenoord volgt met 3 spelers. In de voorselectie zaten verder weinig verrassingen, al blijven Ramselaar en Letschert, die nog maar net aan het grote werk gaan proeven, frisse gezichten.

voorselectie oranje
De voorselectie van Danny Blind voor de volgende wedstrijden

Definitieve Selectie eind Augustus bekend gemaakt
De spelers die nu in de voorselectie zitten hebben nog 2 weekenden voor de boeg om indruk te maken op bondscoach Danny Blind, die op dit moment alleen Marco van Basten als scout kan inzetten om spelers te bekijken, nu Advocaat alweer vertrokken is. Voor veel spelers zal het knokken worden, want de voorselectie herbergt een hoop potentiële afvallers. Zo zijn spelers als Locadia, Depay, Dijks, Cillessen en Tete aan een slechte prestatiereeks bezig bij hun clubs.

Vormcrisis bij aantal spelers
Gezien hun dramatische vorm is het sowieso de vraag waarom Locadia en Dijks geselecteerd zijn. Cillessen blunderde opzichtig in de Champions League en gaf al eerder aan in de Telegraaf “niet lekker in zijn vel te zitten”. De nummer 1 keeper van Oranje heeft echter terecht wat krediet, al klopt Jeroen Zoet met zijn constantheid steeds meer op de deur. Ook is een aantal spelers geen basisspeler bij het team waar ze spelen. Grootste voorbeeld daarvan is op dit moment Vincent Janssen, die in een moordende concurrentiestrijd terecht is gekomen bij Tottenham Hotspur.

 

Praat Mee!