Oranje onder 17 wint na weergaloze tweede helft

VIDEOS | Oranje onder 17 heeft zijn eerste poulewedstrijd van het EK 2014 met 3-2 gewonnen. De ploeg van trainer Maarten Stekelenburg mocht blij zijn dat het met 0-0 ging rusten, maar was na rust niet te stoppen voor de Turken; 3-2.

Oranje had in de eerste helft dan wel het meeste balbezit, Turkije mocht zich aanrekenen dat het niet tot scoren kwam. Aanvallers Yilmaz en Ünal waren dicht bij treffers maar hadden het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg Marlon Slabbekoorn een grote kans na een poging van Anthony Berenstein, maar hij stuiterde de bal over.

Het spel van Oranje kenmerkte zich door veel balverlies en foute dieptepassen. De Turken wachtten rustig af tot Nederland balverlies leed en sloegen uit de omschakeling toe. Desondanks gingen beide ploegen met 0-0 rusten en daar mochten Stekelenburg en zijn ploeg zich mee in de handen wrijven.

Na rust was het dan toch, verdiend, raak voor Turkije. Nadat Keziah Veendorp nog een inzet van de lijn afgehaald had, was het uiteindelijk toch Ünal die de 0-1 maakte. Het doelpunt maakte iets los in het Nederlands Elftal, dat daarna het initiatief én de kansen pakte.

Een overtreding op Steven Bergwijn luidde een fantastisch laatste half uur in voor Nederland. De toegekende strafschop werd binnen geschoten door Calvin Verdonk. Na de goal wisselde Stekelenburg direct, Abdelhak Nouri en Bilal Ould-Chikh kwamen voor de tegenvallende Dani van der Moot en Slabbekoorn. De wissels bleken een gouden greep.

In de 68ste minuut was het Ould-Chikh, die afgelopen weekend debuteerde in de Eredivisie, die snoeihard op de lat schoot. Nouri was er als de kippen bij om de 2-1 te scoren, en daar bleef het niet bij. Na een vrije trap voor Turkije schakelde Oranje razendsnel om. Nouri vond de vrijstaande Ould-Chikh die met een stiftje voor de 3-1 zorgde.

Het werd nog even nagelbijten voor Oranje onder 17 nadat invaller Aktay snoeihard de 3-2 binnen kopte, maar echt in gevaar kwam de ploeg van Stekelenburg niet meer. Zodoende pakten de jonge Oranje leeuwen de eerste drie punten. Maandag vervolgt Oranje het toernooi met een wedstrijd tegen gastland Malta.

Scoreverloop:

43′. 0-1. Enes Ünal
54′. 1-1. Verdonk (p)
68′. 2-1. Nouri
75′. 3-1. Ould-Chikh
79′. 3-2. Aktay

Opstellingen:

Opstelling Nederland onder 17: Van Osch, Veendorp, Verdonk, Verloo, Van der Meer, Van de Beek, Schuurman, Slabbekoorn (55′. Nouri), Bergwijn, Van der Moot (55′. Ould-Chikh) en Berenstein (79′. Paal).

Opstelling Turkije onder 17: Tarık Çetin, Savaş Polat, Bahadir Çiloğlu, Burak Bekaroğlu, Ertuğrul Ersoy, Hasan Özkan, Birhan Vatansever, Emirhan Aydoğan, Doğuş Can Incedere, Sabit Yilmaz, Enes Ünal

Video’s:

Redacteur Bram van der Ploeg maakte de volgende video’s van de goals:

1-1 Verdonk:

2-1 Nouri:

3-1 Ould-Chikh:

Praat na:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

  1. By wyroby szklane piotrków trybunalski on 13 juli 2015 at 04:48

    wyroby szklane piotrków trybunalski

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane.Szklarz w Łódź gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w atrakcyjnych cenach.

  2. By szyby zespolone piotrków on 12 juli 2015 at 01:41

    szyby zespolone piotrków

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane,szyby zespolone.Szklarz w Piotrków Tryb gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w przystępnych cenach.

Praat Mee!