Wint Ajax een Europese prijs?

Voor het eerst sinds jaren staat er weer een Nederlandse ploeg in een grote Europese finale. Dit is natuurlijk al iets om trots op te zijn, maar met het oog op de finale kan er ook wel gehoopt worden dat een zege over de streep wordt getrokken. Maar wat hebben beide ploegen eigenlijk gepresteerd in deze Europese jaargang en is het verstandig om een weddenschap te plaatsen?

De ploeg van vele miljoenen

Manchester United stond een aantal jaar geleden nog bekend als de Engelse ploeg waar veel jonge talenten doorstroomden en ook de kant kregen om zichzelf te bewijzen. Dit staat echter in schril contrast met het heden, want United heeft de afgelopen jaren luttele miljonenen uitgegeven aan nieuwe spelers. Paul Pogba heeft bijvoorbeeld een prijskaartje van ruim €100 miljoen om zijn nek hangen en de gehele selectie van Ajax kost bijvoorbeeld “maar” €20 miljoen.

De afgelopen weken heeft United erg wisselvalig gepresteerd. Dit had voornamelijk te maken met de wisselingen in de basis elf van Mourinho. In de groepsfase van de Europa League hadden zij het op papier eenvoudig tegen Feyenoord, Fenerbahce en Zorya Luhansk. Hierna moeten Saint-Étienne, Rostov, Anderlecht en Celta de Vigo eraan geloven. Het is allemaal niet zonder slag of stoot gegaan, maar United heeft de finale gehaald.

Amsterdammers met lef en branie

De grootste voetbalclub van Nederland staat voor het eerst sinds 1996 weer in een Europese finale. Hier is menig Amsterdammer en Ajacied dan ook trots op, maar nu is het zaak om nog ‘even’ het grote United van de mat te spelen. Met een extreem jonge ploeg hoopt Ajax het vooraf onmogelijke voor elkaar te boksen.

In de groepsfase heeft Ajax redelijk eenvoudig afgerekend met Celta de Vigo, Standaard Luik en Panathinaikos. Hierna kreeg Ajax de Poolse opponent Legia Warschau voorgeschoteld en deze werd in een tweeluik verslagen met 1-0. Hierna moesten, in uiterst spannende wedstrijden, FC Copenhagen, Schalke 04 en het grote Olympique Lyon eraan geloven. Wordt United de volgende en zetten de mannen van Peter Bosz Ajax weer op de Europese kaart?

Durf je het aan?

Een finale gaat over het algemeen ook gepaard met hoge quoteringen bij de wedkantoren. Dit heeft te maken met de druk op deze wedstrijd, maar ook met de onvoorspelbaarheid ervan. Een weddenschap op een voetbalwedstrijd is in een voorronde of een eerder stadium van een Europees toernooi nog redelijk te voorspellen, maar een finale kan werkelijk alle kanten op.

Wilt u graag een wedje zetten, maar nog geen idee waarop? Dan raden wij u aan om te kiezen voor zekerheid en in een Europese finale is dit vooral het maken van doelpunten. Iedere ploeg klapt er natuurlijk vol op en willen de tegenstander vanaf het begin overklassen. Probeer daarom eens ‘both teams to score’ wanneer deze betting aantrekkelijke quoteringen heeft.

Praat Mee!