Zege Liverpool niet genoeg voor de titel

Liverpool is er niet in geslaagd voor de eerste keer sinds 1990 kampioen van Engeland te worden. Een 2-1 overwinning op het Newcastle van Krul, Anita en De Jong deerde The Reds niet. Manchester City deed namelijk wat het moest doen en won in eigen huis van West Ham United: 2-0. 

Dat er nog wat op het spel stond was terug te zien in het spel van Liverpool. De ploeg van Brendan Rodgers begon nerveus aan de wedstrijd en was heel slordig. Bij het ingaan van de twintigste minuut leek Suárez Liverpool op voorsprong te zetten nadat Krul even niet op zat te letten bij een vrije trap. De Uruguayaan schoot de bal over de Nederlandse goalie heen, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af omdat de bal niet stil lag. Niet veel later lag de bal er aan de andere kant wel in. Een actie over de linkerflank van Gouffran werd afgerond met een voorzet, die door Skrtel ongelukkigerwijs tot doelpunt gepromoveerd werd.

Wat volgde was een Liverpool dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Het was echter niet bij machte om te scoren en ook de tussenstand bij Manchester City hielp niet mee (Nasri had The Citizens na een halfuur op voorsprong gezet). Sturridge was nog het dichtst in de buurt van de 1-1. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door de Engelsman in geheel vrijstaande positie langs het doel van Krul gekopt.

Liverpool kwam niet veel beter de kleedkamer uit. De ploeg van Krul, Anita en Luuk de Jong hield zich aanvankelijk makkelijk staande. Tussen de 63e en 66e minuut draaide het duel 180 graden. Een scherp aangemeten vrije trap van Gerrard werd bij de tweede paal binnen geschoten door Daniel Agger: 1-1. Niet veel later leverde een identieke situatie een tweede goal op voor The Reds. Deze keer was het Sturridge die de vrije trap van Gerrard tegen de touwen werkte: 2-1.  Tim Krul was tweemaal kansloos. En nadat Ameobi in korte tijd twee gele kaarten ontving wegens aanmerkingen op de leiding moest Newcastle verder met een mannetje minder. In het vervolg van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Liverpool wist dat het kampioenschap een onhaalbare kaart was, terwijl Newcastle vooral de schade beperkt probeerde te houden. Vlak voor tijd kreeg ook invaller Demmett nog een rode kaart, na een harde tackle op de enkels van Suárez.

Terwijl in Manchester het feest losbarstte, verwerkte Liverpool de domper van het mislopen van de titel. Newcastle sloot het seizoen teleurstellend af en Krul hoopt zich nu op te kunnen maken voor het WK in Brazilië. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

19′. 0-1. Skrtel (e.d.)
63′. 1-1 Agger
65′. 2-1 Sturridge

Opstellingen:

Opstelling Liverpool: Mignolet; Johnson, Skrtel, Agger, Flanagan; Henderson, Gerrard, Allen; Sterling, Suarez en Sturridge.

Opstelling Newcastle United: Krul; Taylor, Williamson, Coloccini, Haidara, Debuchy; Anita, Tioté, Gouffran, Sissoko; Shola Ameobi

Andere eindstand:

Manchester City – West Ham United (2-0)

Bijzonderheden:

66′. Rode kaart Shola Ameobi (Newcastle Utd)
87′. Rode kaart Dummett (Newcastle Utd)

Praat na:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!