Kritiek op nieuw Bavaria-jurkje: ‘Alleen voor slanke modellen’

Bavaria lanceert ook dit jaar weer een heus WK-jurkje. Na het overweldigende succes van de ‘2010-versie’ was het wachten op een opvolger. Die is er nu, maar niet iedereen zal hem kunnen gaan dragen.

De HolánDress, ontworpen door de Braziliaanse ontwerper Pedro Lourenço is namelijk alleen verkrijgbaar in de maten 34 t/m 40, meldt Nu.nl. In het Algemeen Dagblad reageert een medewerker van Bavaria. ‘Er is niets misgegaan met het ontwerp. De jurk zou iedere vrouw met maat 34 tot 40 moeten passen. Daar heeft de ontwerper de jurk speciaal voor gemaakt. Het kan natuurlijk zijn dat vrouwen die de rits niet goed dicht krijgen een wat afwijkende cupmaat hebben.’

‘We gebruiken dit jaar geen stretchstof voor het jurkje, dus het is niet mogelijk om een jurk te maken die goed staat bij iedereen. Om het ontwerp in stand te houden hebben we voor deze maten gekozen’, luidt de verklaring van Bavaria. Het jurkje is trouwens nu al een groot succes. De online voorraad is volledig uitverkocht. Vanaf 19 mei ligt het jurkje in de winkels. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!