‘Blessure Vidal niet per definitie een ramp voor Chili’

Arturo Vidal is een maand voor het Wereldkampioenschap voetbal onder het mes gegaan voor een kijkoperatie. De absolute sterspeler van Chili kan zich geen enkele terugslag in zijn revalidatie veroorloven. In Chili staan ondertussen zijn vervangers al te trappelen.

Charles Aránguiz zal volgens Chili-kenner Jorrit Smink de vervanger worden van Vidal, mocht die het WK niet halen. Volgens de expert op het gebied van het Zuid-Amerikaanse land kiest bondscoach Jorge Sampaoli hoe dan ook uit vier namen voor het middenveld: Marcelo Diaz, Jorge Valdivia, Arturo Vidal en Charles Aránguiz.

Door de blessure van Vidal, zou Sampaoli geen lastige keuze hoeven maken. Aránguiz, een vrij onbekende speler in Europa, werd onlangs tot beste speler van de Braziliaanse competitie verkozen. Bovendien speelde Aránguiz al onder Sampaoli, toen die nog clubtrainer was. FC Twente-speler Felipe Guiterrez is volgens Smink de vijfde keus van de Chileense bondscoach, achter het eerder genoemde viertal. (Foto: Gobierno de Chile)

Praat Mee!