Update | Cole gebeld door Hodgson; stopt met interlandvoetbal

UPDATE | De Engelse bondscoach Roy Hogdson gaat Southampton-revelatie Luke Shaw meenemen naar Brazilië, zo weet de BBC. De uitverkiezing van Shaw gaat ten koste van 107-voudig international Ashley Cole, die thuis zou moeten blijven.

Aan Cole is volgens The Telegraph wel gevraagd of hij zich standby wil houden, maar daar heeft de Chelsea-back voor bedankt. Door de keuze van Hodgson lijkt de imposante interlandcarrière van Cole abrupt voorbij. De linksback was er in 2002 al bij in Zuid-Korea en Japan en miste vanaf toen alleen het toernooi in 2008, toen Engeland er niet in slaagde zich te plaatsen voor het EK. De Engelse keuzeheer maakt dinsdag zijn voorlopige WK-selectie bekend.

Instant update
Het nieuws van de BBC blijkt waar te zijn. Ashley Cole is zondagavond door bondscoach Roy Hogdson gebeld om hem mede te delen dat hij niet met Engeland naar het WK gaat, zo laat de linksback weten via Twitter. ‘Ik ben gebeld door Roy en ik ben het ermee eens dat het Engelse team jonge jongens nodig heeft. Ik denk dat het het best is als ik nu stop bij het Engelse team.’

‘We hebben een fantastische manager en ik wens hun niks dan succes. Ik zal ze steunen als een echte fan. Baines en Shaw zijn fantastische spelers en hebben dat dit seizoen bewezen. Zij zijn de toekomst van dit land, het was een eer om 107 keer voor Engeland te spelen ‘, klinkt een emotionele Cole op Twitter. (Foto: Football.ua)

Praat Mee!