‘Nieuwe generatie Oranje? Zou kunnen’

VIDEO | Memphis Depay is één van de jongelingen die van bondscoach Louis van Gaal de kans krijgt om zich in de definitieve WK-selectie te spelen. De buitenspeler van PSV speelde een aantal jaar terug nog in Oranje onder 17.

In dat jeugdelftal van Nederland, dat Europees Kampioen werd, speelden ook Karim Rekik, Terence Kongolo en Tonny Vilhena, allen ook aanwezig in Hoenderloo. Zou er daarom sprake zijn van een nieuwe generatie bij Oranje? ‘Dat zou kunnen, we zijn goed op weg. In 2011 wonnen we dat toernooi en nu zitten we allemaal in de voorlopige selectie. Dan ben je goed bezig’, zegt Depay tegen Ons Oranje.

‘Ik speel al sinds de F’jes samen én tegen deze jongens’, vult Rekik aan. ‘We zijn buiten het veld ook echt maatjes geworden. Toen waren we echt nog jongetjes, nu zijn we groter geworden en ouder geworden. Als persoon verander je dan ook.’ Toch kan niet iedereen mee naar Brazilië van de ‘nieuwe generatie.’ We gunnen het elkaar allemaal om mee te gaan naar Brazilië, maar dit is natuurlijk wel topvoetbal, daar horen ook afvallers bij.’

Bekijk het interview met het tweetal hieronder:

Praat Mee!