‘Moderne’ Janmaat ziet 5-3-2-systeem wel zitten

Daryl Janmaat heeft vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. De rechtsback van Feyenoord, die vanwege zijn goede seizoen min of meer zeker lijkt van een ticket naar Brazilië, gelooft zelf ook dat hij bij de definitieve spelersgroep van het Nederlands elftal zal zitten.

‘Ik maak me geen zorgen. Dat doe ik sowieso niet zo snel, maar ik ga ook uit van mijn kwaliteiten’, aldus de verdediger tegenover NuSport. Janmaat gaf te kennen dat hij goed zou passen in het 5-3-2-systeem dat Louis van Gaal voor ogen heeft, ook omdat de 13-voudig international bij Feyenoord ook in die formatie speelt. ‘Het is nog afwachten hoe de bondscoach het wil invullen, daar hebben we het nog niet echt over gehad. Maar ik ben een moderne verdediger die graag veel wil opkomen. Wat dat betreft pas ik prima in het systeem. Die mix van verdedigen en aanvallen vind ik erg leuk, daar licht mijn kracht.’

Ondanks dat er geen twijfel lijkt te zijn over de WK-deelname van Janmaat, is het nog hoogst onzeker of de gekrulde vleugelverdediger in de basis geposteerd zal worden door Van Gaal. Janmaat zal moeten concurreren met Gregory van der Wiel, die als basisspeler bij Paris Saint-Germain onlangs kampioen van Frankrijk werd. (Foto: Robert Hertel)

Praat Mee!