Oranje onder 17 wint weer en plaatst zich voor halve finale

VIDEOS | Oranje onder 17 heeft maandagmiddag een ruime overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Malta. Tegen het gastland werd het 2-5 voor het team van trainer Maarten Stekelenburg, onder andere door een hattrick van Jari Schuurman.

De trainer had ten opzichte van de eerste wedstrijd gekozen voor Bilal Ould-Chikh, Abdelhak Nouri en Hidde ter Avest. Die keuze ging ten koste van onder andere Dani van der Moot en Marlon Slabbekoorn.

Nederland begon voortvarend aan de wedstrijd. De jonge Oranje-leeuwen zetten de Maltenezen dusdanig onder druk dat de eilandbewoners niet van hun eigen helft afkwamen. Nadat spits Steven Bergwijn al over had gekopt was het Schuurman die de score opende.

Niet veel later verdubbelde Bergwijn de score na een uitstekende pass van Nouri. De PSV-er schoot het leer achter doelman Azzopardi. In de drinkpauze na 20 minuten spelen verving Kenneth Paal de lichtgeblesseerde Anthony Berenstein. Diezelfde Paal gaf niet veel later een slim balletje op de diepgaande Schuurman, die oog in oog met Azzopardi niet faalde: 0-3.

Toch was Malta niet volkomen kansloos. Zo haalde Wellington Verloo een bal van de lijn en moest keeper Yanick van Osch niet veel later ook een bal van de lijn halen. Vlak voor rust was Malta zelfs trefzeker nadat Friggieri knap op de lat schoot en Mbong het meest attent was om de rebound te scoren. Het betekende de ruststand: -1-3.

Na rust scoorde Nederland opnieuw snel. Weer was het middenvelder Schuurman die dit keer een diepe bal van Veendorp op waarde schatte en de keeper kon omspelen; 1-4. Na de goal van Schuurman zakte het tempo van de wedstrijd weer in.

Omdat het tempo omlaag ging, kon Malta terug komen in de wedstrijd. Friggeiri ontsnapte aan de aandacht van de Oranje verdediging, die er in de tweede helft alles behalve goed uit zag, en maakte de 2-4. Vlak daarna kreeg Malta zelfs dé kans op de 3-4, maar een inzet van de Malta-aanvaller stuiterde net naast.

Aan de andere kant bracht Bergwijn de beslissing. De aanvaller kwam van rechts naar binnen en plaatste de bal met links, a la Robben, in de verre hoek; 2-5. Ook daarna kreeg Malta nog kansen maar kon doelman Van Osch zich onderscheiden. Daardoor bleef het 2-5, waardoor Oranje onder 17 zich plaatst voor de halve finales. Oranje speelt vrijdag nog wel tegen Engeland om plek één of twee in de poule. (Foto: Jules Pasteuning)

Scoreverloop:

5′. 0-1. Jari Schuurman
13′. 0-2. Steven Bergwijn
25′. 0-3. Jari Schuurman
38′. 1-3. Mbong
42′. 1-4. Jari Schuurman
65′. 2-4. Friggieri
70′. 2-5. Steven Bergwijn

Opstellingen:

Opstelling Malta: Azzopardi; Buckle, Borg, Ghio, Degabriele; Guillaumier, Grech, Borg; Friggieri, Nwoko, Mbong

Opstelling Nederland: van Osch; ter Avest, Veendorp (59′. Owobowale), Verdonk, Verloo; van de Beek, Schuurman, Nouri; Bergwijn, Berenstein (21′. Paal), Ould-Chikh (59′. Van der Moot)

Praat na:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Videos:

0-1. Jari Schuurman

0-2. Steven Bergwijn:

0-3. Jari Schuurman:

(Foto: Pro Shots)

  1. By wyroby szklane piotrków trybunalski on 13 juli 2015 at 04:26

    wyroby szklane piotrków trybunalski

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane.Szklarz w Rzgów gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w przystępnych cenach.

  2. By szyby zespolone piotrków on 12 juli 2015 at 09:20

    szyby zespolone piotrków

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane,szyby zespolone.Szklarz w Rzgów gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w niskich cenach.

Praat Mee!