Uruguay met wereldsterren Suárez en Cavani in selectie

Luis Suárez en Edinson Cavani zijn de grote sterren in de 25-koppige voorselectie van Uruguay-bondscoach Oscar Tabarez. Van de lijst moeten nog twee spelers worden geschrapt, maar wat opvalt is dat er op dit moment maar liefst zeventien spelers op staan die er op het WK in 2010 ook bij waren. 

Naast Suárez en Cavani is ook oude rot Diego Forlan van de partij. De aanvaller, die in 2010 werd uitgeroepen tot Speler van het Toernooi, is inmiddels 35 en werkzaam in Japan. Met Nicolas Lodeiro staat ook een naam op de lijst die bekend is uit de Eredivisie. De middenvelder speelde in het verleden voor Ajax. Uruguay speelt tijdens het WK tegen Engeland, Italië en Costa Rica.

De voorselectie:

Doel: Fernando Muslera (Galatasaray), Martín Silva (Vasco Da Gama), Rodrigo Munoz (Libertad)

Defensie: Diego Lugano (West Bromwich Albion), Diego Godin (Atletico Madrid), Jose Maria Jimenez (Atletico Madrid), Martin Cáceres (Juventus), Maximiliano Pereira (Benfica), Jorge Fucile (FC Porto), Sebastian Coates (Nacional)

Middenveld: Egidio Arevalo Ríos (Morelia), Walter Gargano (Parma), Diego Perez (Bologna), Sebastian Eguren (Palmeiras), Alvaro González (Lazio), Alejandro Silva (Lanus), Alvaro Pereira (Sao Paulo), Gaston Ramrez (Southampton), Nicolas Lodeiro (Botafogo), Cristian Rodriguez (Atletico Madrid)

Aanval: Luis Suarez (Liverpool), Diego Forlan (Cerezo Osaka), Abel Hernández (Palermo), Cristian Stuani (Espanyol), Edinson Cavani (Paris Saint-Germain) (foto: Ailura)

Praat Mee!