Belgische selectie bekend: Januzaj erbij

De Belgische bondscoach Marc Wilmots maakte dinsdagmiddag om 14:00 uur zijn WK-selectie bekend. De keuzeheer van de Rode Duivels riep voorlopig vier doelmannen, twintig veldspelers en zes reserves op.

De Belgen hadden een livestream in het leven geroepen waarop de persconferentie van de trainer live te volgen was. Een aantal spelers was al zeker van een uitverkiezing voor Brazilië.

Belangrijkste afwezigen in de selectie van Wilmots zijn onder andere Guillaume Gillet en Tommy Simons, die beiden geen deel uitmaken van de voorselectie. Wegens de blessure van Koen Casteels werd ook Silvio Proto opgeroepen voor de Rode Duivels, maar deelname van Casteels aan het WK lijkt nog niet definitief uitgesloten.

Oud-Ajacieden Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen maken ‘gewoon’ deel uit van de WK-selectie van België, Jelle van Damme staat standby. Blikvanger van de Rode Duivels is ongetwijfeld Eden Hazard van Chelsea. Diens jongere broer Thorgan maakt ook nog kans, hij staat standby. (Foto: Steindy)

Selectie België

Keepers: Courtouis, Mignolet, Casteels en Proto

Verdedigers: Alderweireld, Vertonghen, Vermaelen, Lombaerts, Ciman, Kompany, Van Buyten, Vanden Borre

Middenvelders: De Bruyne, Hazard, Witsel, Fellaini, Dembele, Chadli, Defour, Origi

Aanvallers: Mertens, Lukaku, Mirallas, Januzaj

Praat hier live na:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Bekijk de persconferentie hier:

Praat Mee!