‘Zwitserland heeft meest beschamende slogan’

Deze week werden de laatste slogans die landen gaan voeren tijdens het WK bekend. Nederland kwam met ‘echte mannen dragen Oranje’ en dat is volgens The Telegraph niet de meest beschamende slogan.

Die twijfelachtige eer komt namelijk op naam van Zwitserland. De Zwitsers hebben als slogan op de bus staan: ‘Laatste stop: 13-07-14 Marcana’, verwijzend naar de WK-finale die dag in het legendarische stadion. Op een tweede plaats staat Rusland, dat klaarblijkelijk tikkertje gaat spelen: ‘Niemand kan ons pakken’. Het brons is voor het Portugal van superster Cristiano Ronaldo: ‘Het verleden is geschiedenis, de toekomst is winst’, luidt hun dertien in een dozijn slogan.

Uit de poule van Nederland heeft Australië de meest treurige slogan volgens het Engelse medium. ‘Socceroos, hoppen onze weg in de geschiedenisboeken’, valt op hun bus te lezen. Vlak achter Australië zit Spanje met: ‘In onze harten, de passie van een kampioen.’ Chili vinden we terug op een 29ste plek met hun passende tekst: ‘Chi Chi Chi!, Le, Le, Le! Go Chile!’. (Foto: Iscar Blanco)

Praat Mee!