‘Andere Eredivisie-voetballers komen niet in aanmerking’

Louis van Gaal laat er geen gras over groeien; alle spelers uit de Eredivisie die niet op de trainingsstage in Hoenderloo aanwezig waren maken geen kans meer op deelname aan het WK. De keuzeheer van het Nederlands elftal liet dat weten op een persconferentie van de KNVB.

‘Deze jongens zijn de beste van Nederland op hun positie’, stelt Van Gaal. ‘Andere voetballers die in de Eredivisie actief zijn komen niet in aanmerking, anders waren ze hier geweest. Deze jonge honden hebben het in ieder geval geweldig gedaan. Met mijn staf en scouting hebben we anderhalf jaar lang speler beoordeeld. Omdat de Nederlandse competitie als eerst was afgelopen, had ik de gelegenheid om de beste Eredivisievoetballers uit te nodigen.’

Overigens zou Van Gaal later alsnog Patrick van Aanholt oproepen voor de voorlopige WK-selectie. Van Aanholt speelde met Vitesse play-offs en kon daarom niet aanwezig zijn in Hoenderloo en heeft Van Gaal daarom wellicht in verwarring gebracht. Ook het gegeven dat Vitesse eigenlijk eigendom is van het Engelse Chelsea zou zand in de ogen van de bondscoach hebben kunnen gooien. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!