Sneijder groeit langzaam naar WK-vorm

Wesley Sneijder lijkt op tijd in vorm te geraken om komende zomer tijdens het WK in Brazilië doorslaggevend te kunnen zijn. De middenvelder van Galatasaray was zondag verantwoordelijk voor een loepzuivere hattrick in de 6-0 zege op Bursaspor.

Sneijder, die de laatste maanden geregeld kampte met blessures, is de laatste tijd niet meer verzekerd van een basisplaats bij Louis van Gaal. De kleine spelmaker was aan het begin van Van Gaals ambt nog de onbetwiste sterspeler en aanvoerder, maar dat gebouw brokkelde langzaam af.

Inmiddels is Sneijder, ook naar eigen zeggen, voor het eerst sinds lange tijd weer helemaal fit. Vlak voor de winterstop leidde hij Galatasaray al naar de volgende ronde van de Champions League met de winnende tegen Juventus. Daar kwamen zondag dus drie treffers bij.

In De Telegraaf laat Sneijder weten dat hij nog niet veel heeft nagedacht over het WK. ‘Met dat toernooi ben ik helemaal nog niet bezig. Ik kijk van duel tot duel, wil alles winnen en hoop mijn goede vorm vast te houden. Met Galatasaray spelen we nog in de Champions League en in de competitie ruiken we bloed nu Fenerbahçe heeft verloren. Het verschil is nog maar zeven punten en we krijgen Fener nog thuis.’

Praat Mee!