Van der Wiel, Emanuelson en Van Dijk gaan niet naar WK

Bondscoach Louis van Gaal maakte dinsdagavond zijn voorlopige WK-selectie bekend. Uit de keuze van de oefenmeester kan worden opgemaakt dat Gregory van der Wiel niet naar het WK gaat.

Ten opzichte van Van der Wiel heeft Paul Verhaegh de voorkeur gekregen van bondscoach Van Gaal. Van der Wiel kampt al een tijdje met een blessure, die waarschijnlijk ernstig is dan gedacht en de rechtsback nu het WK kost. Davy Klaassen is één van de spelers die de schifting van de oefenmeester niet heeft overleefd. Ook collega Ajacied Kenneth Vermeer ontbreekt in de dertig namen tellende voorlopige selectie van de bondscoach. Luciano Narsingh, Marco van Ginkel en Luc Castaignos zijn de andere drie spelers die wel deel uitmaakten van de trainingsstage, maar niet van de voorlopige selectie.

Urby Emanuelson van AC Milan behoort ook niet tot de selectie, net als Virgil van Dijk van Celtic en John Heitinga van Fulham. Teamgenoot Maarten Stekelenburg, die op het WK 2010 nog de finale keepte, zal in 2014 het WK vanaf de bank moeten gaan bekijken. Ook Virgil Misidjan zag, waarschijnlijk met name tot zijn eigen grote verdriet, zijn oproep voor Van Gaal mislukken. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!