Update | ‘Van Gaal niet gecharmeerd van Van der Wiel’

UPDATE | Gregory van der Wiel is toch wel de opvallendste afwezige in de voorlopige WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal. Waarschijnlijk ligt een slepende blessure ten grondslag aan zijn absentie.

Afgelopen weekend hield Paris Saint-Germain trainer Laurent Blanc de international immers al langs de kant, wegens een ontsteking aan zijn pees. De coach zei toen: ‘Hij kan zich nu laten behandelen want hij heeft ook zijn doelen’. Van der Wiel zou al een tijdje met pijn hebben gespeeld bij zijn club. In maart stond Van der Wiel ook al een tijd lang aan de kant met een knieblessure.

Van der Wiel kreeg van bondscoach Van Gaal namelijk nog de voorkeur boven Daryl Janmaat en Paul Verhaegh in de oefenwedstrijden tegen Colombia en Frankrijk. In oktober werd Verhaegh al opgeroepen voor het Nederlands Elftal, omdat Van der Wiel ook toen kampte met een blessure. Exacte tekst en uitleg van bondscoach Van Gaal over dit onderwerp, ontbreekt nog.

Update – 22:25 uur
Van Gaal zou toch echt vanwege voetbaltechnische redenen Gregory van der Wiel hebben gepasseerd, zo meldt Volkskrant-journalist Willem Vissers via Twitter. ‘Van der Wiel is licht geblesseerd, maar dat is niet doorslaggevend geweest voor Van Gaal. Die is gecharmeerd van Verhaegh’, aldus de journalist die regelmatig te gast is bij Studio Voetbal. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!