Update | Thiago Alcantara onder het mes en niet naar WK

UPDATE | Thiago Alcantara is een groot vraagteken voor Spanje. Het is nog maar de vraag of de middenvelder op het WK zal verschijnen vanwege een terugval van een knieblessure, die hij in maart opliep. De speler van Bayern München zit dan ook niet bij de selectie voor de bekerfinale van tegen Borussia Dortmund, zo meldt het Spaanse radiostation Cadena COPE.

Ondanks dat Alcantara wel door bondscoach Vincente del Bosque werd opgenomen in de voorselectie valt het te betwijfelen of hij bij de definitieve selectie zit, aangezien er nog zeven man teleurgesteld moeten worden. Alcantara staat momenteel al zes weken buitenspel, terwijl er verwacht werd dat hij al na een maand wedstrijdfit zou zijn.

Update – donderdag 11:33 uur
Thiago Alcantara zal definitief niet aanwezig zijn op het WK voetbal in Brazilië. De middenvelder van Bayern München zal wegens zijn knieblessure een operatie ondergaan, zo werd donderdag bekend. Hierdoor kan een streep door zijn WK-aspiraties.

‘Dit is een zware klap voor Thiago, we leven met hem mee’, zegt Bayern-topman Karl-Heinz Rummenigge in een reactie van de Duitse topclub. ‘Nu zijn zijn beide dromen verstoord. We gaan alles eraan doen om hem voor komend seizoen weer fit te krijgen.’ (Foto: henrikalexandersen)

Praat Mee!