Werelddoelpunt Verdonk helpt Oranje onder 17 aan groepswinst

VIDEOS | Nederland onder 17 heeft zich donderdag verzekerd van de poulewinst op het EK op Malta. De ploeg van trainer Maarten Stekelenburg moest hiervoor winnen van de Engelsen en voldeed aan die taak; 0-2.

Oranje begon goed aan de wedstrijd tegen de Engelsen, die hun basisploeg op liefst zeven posities hadden gewijzigd. Nouri en Owobowale vonden elkaar waarna de spits van ADO in kansrijke positie over schoot. Vlak daarna kreeg ook Ould-Chikh een kans nadat hij op karakteristieke wijze naar binnen was gekomen en uit kon halen met links. Zijn inzet was een prooi voor de keeper van Engeland.

Wat betreft de eerste helft, was dat het wel wat betreft kansen. Engeland schoot eenmaal op de goal van Van Osch, maar die inzet ging over; 0-0 met rust. Na rust was een afstandspegel van Verdonk die de wedstrijd open brak. De Feyenoorder haalde van dertig meter verwoestend uit en zette Nederland daarmee op voorsprong: 0-1.

Het bleek de aanzet voor een goede periode van Oranje waarin de jonge Oranje leeuwen kansen kregen op meer. Zo kwam Nouri oog-in-oog met de keeper van Engeland, maar stiftte hij over. Uiteindelijk was het invaller Van der Moot, die koud in het veld stond, die de tweede van Oranje binnenkopte.

Het doelpunt van Van der Moot bleek het laatste hoogtepunt in de vrij gezapige wedstrijd, waarin met name Engeland niet zijn tanden liet zien. Door de 0-2 overwinning van Oranje verzekerde de ploeg zich van de poulewinst waardoor het in de halve finale de nummer twee uit poule B treft.

Scoreverloop:

45′. 0-1. Verdonk
68′. 0-2. Van der Moot

Opstellingen:

Opstelling Engeland: Howes, Kenny, Gomez, Fry, Egbo, Ledson(C), Mitchell, Onomah, Cooke, Sims, Brown

Opstelling Nederland: van Osch, ter Avest (’75. Van der Meer), Veendorp(C), Verdonk, Savastano, van de Beek, Schuurman, Paal (67′. Slabbekoorn), Nouri, Owobowale (67′. Van der Moot), Ould-Chikh

Bijzonderheden:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Video’s:

0-1 Verdonk

0-2 Van der Moot

Praat Mee!