Rekik, Promes en Boëtius met Vilhena naar Jong Oranje

Karim Rekik, Quincy Promes en Jean-Paul Boëtius zullen zich net als Tonny Vilhena gaan voorbereiden op twee EK-kwalificatieduels van Jong Oranje. Het viertal zit bij de laatste dertig namen voor het WK, maar zullen niet meegaan op trainingskamp naar Portugal. 

Jong Oranje speelt tegen Jong Schotland (28 mei, uit) en Jong Luxemburg (3 juni, thuis) en die twee duels moeten gewonnen worden om kans te blijven houden op het EK in Tsjechië. In plaats van trainen met het grote Oranje en oefenen tegen Ecuador, zullen de vier talenten zich melden bij het keurkorps van Albert Stuivenberg.

Stuivenberg kreeg ook al versterking toen de lijst van dertig namen bekend werd gemaakt. Zo zijn ook Luc Castaignos, Davy Klaassen en Marco van Ginkel van de partij tegen Schotland.

Uitleg
De vier spelers die meegaan met Jong Oranje maken ook nog kans op het WK. Louis van Gaal benadrukt na de training tegenover de journalisten dat hij nog niemand uitsluit. ‘Spelers die met Jong Oranje spelen en niet naar Portugal gaan, vallen niet automatisch af. Ik weeg ze tegen elkaar af. Memphis Depay gaat niet naar Jong Oranje, want hij speelt zaterdag tegen Ecuador.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!