Ribery teleurgesteld: ‘Triest voor Samir en Eric’

Nog voor het Wereldkampioenschap voetbal überhaupt begonnen is, lijkt er in het Franse team alweer twee kampen te zijn ontstaan. Het pro-Narsi kamp en het anti-Nasri kamp. Bayern München-ster Franck Ribéry hoort ongetwijfeld tot kamp 1.

‘Ik ben verdrietig natuurlijk, want ik heb een speciale relatie met Samir’, vertelt de vleugelaanvaller over het ontbreken van de City-ster in de selectie van Les Blues. ‘Ik ben daar verdrietig om. Het is een dragende speler die ​​ook een geweldig seizoen met Manchester City heeft gespeeld. Maar ik ben niet de coach…’ Ribéry is niet de enige die verrast is door het ontbreken van Nasri. Eerder liet ook al Frankrijk-coryfee Patrick Vieira zich uit over het ontbreken van Nasri. Hij sprak van ‘een vergissing’, terwijl de vriendin van Nasri losging op Twitter tegen bondscoach Didier Deschamps.

Niet alleen het ontbreken van Nasri doet Ribéry pijn, ook de absentie van Eric Abidal steekt de Fransman. ‘Wat betreftEric, ben ik behoorlijk teleurgesteld, omdat hij deel uitmaakte van alle wedstrijden voor de kwalificatie, nadat hij moeilijke momenten gehad heeft bij Monaco’, zegt Ribéry. ‘Het is jammer, het zijn twee vrienden.’

Toch zit de ploeggenoot van Arjen Robben niet bij de pakken neer. Het Haantje van Frankrijk ziet namelijk kansen in Brazilië. ‘Ik denk dat de groep voor zijn leeftijd zeer goed is. We onderhouden bovendien een hechte band. We moeten met veel ambitie naar Brazilië gaan, met de wil om te slagen.’ (Foto: Football.ua)

Praat Mee!