Schotland onder 17 naar halve finale en treft Oranje onder 17

Schotland heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finale. De Schotten wonnen zelf met 3-1 van Zwitserland en zagen Duitsland verliezen van Portugal (1-0).

Door de overwinning van Portugal, eindigden de Zuid-Europeanen glansrijk eerste in de poule met 9 uit 3. Schotland had genoeg aan de winst om Duitsland achter zich te laten, nadat de Schotten eerder van de Duitsers hadden gewonnen. Toch zat de schrik er even goed in bij de Britten, toen Oberlin voor Zwitserland de score opende. In de tweede helft stelden Wighton, Sheppard en Hardie orde op zaken: 3-1.

In de halve finale treft Schotland het Oranje van bondscoach Maarten Stekelenburg, die net als Portugal alle poulewedstrijden wist te winnen. De Schotse bondscoach Scot Gemmill is onder de indruk van het Nederlands Elftal. ‘ Ik heb de Nederlanders gezien tegen Engeland en ik vond ze fantastisch’, zei de Schotse keuzeheer.

De halve finale wordt zondag om 17:45 uur gespeeld. In de andere halve finale, dezelfde dag om 20:45, ontmoeten Portugal en Engeland elkaar. Volgende week woensdag wordt de finale gespeeld. (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!