‘Blind, Clasie, Wijnaldum middenveld tegen Ecuador’

Vermoedelijke opstelling | Afgaande op de woorden van bondscoach Louis van Gaal zal de keuzeheer van het Nederlands Elftal er zaterdag voor kiezen om met Daley Blind, Jordy Clasie en Georginio Wijnaldum op het middenveld te starten.

De trainer liet donderdag weten dat van de ‘nieuwe’ mensen bij Oranje alleen Robin van Persie zal spelen: ‘want hij is mijn aanvoerder en moet fit worden’, zei de bondscoach toen. Omdat een viertal spelers donderdag verhuisde naar Jong Oranje blijven voor Van Gaal slechts negen andere veldspelers over en twee keepers: Jeroen Zoet en Jasper Cillessen.

Van dat tweetal zal hoogstwaarschijnlijk Cillessen de voorkeur krijgen van Van Gaal, waardoor de opstelling voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador er als volgt uit zal komen te zien: Cillessen; Janmaat, Veltman, De Vrij, Martins Indi, Kongolo; Blind, Clasie, Wijnaldum; Depay, Van Persie.

Het middenveld zal dus bestaan uit de Ajacied Blind, Feyenoorder Clasie en PSV-er Wijnaldum, die op ‘nummer 10’ zal gaan spelen. Klaas-Jan Huntelaar, Patrick van Aanholt, Ron Vlaar, Paul Verhaegh, Leroy Fer, Michel Vorm, Tim Krul, Jonathan de Guzman en Dirk Kuijt zullen niet in de basis starten, zij sloten donderdag pas aan bij Oranje.

Praat Mee!