Haantje Benzema is klaar voor het WK

SPELER UITGELICHT | Een jaar geleden was Karim Benzema de zondebok van het Franse elftal, maar nu is hij de hoop van het volk en hoopt hij te schitteren op het WK volgende maand.

Voor de 26-jarige aanvaller van Real Madrid wordt dit zijn allereerste WK nadat hij in 2010 werd gepasseerd. De laatste maanden raakt de spits steeds beter in vorm bij de nationale ploeg. Een jaar geleden was Benzema nog de zondebok door alle kansen die hij miste en had hij op een gegeven moment al ruim 1200 minuten niet meer gescoord. Het volk en de pers was zijn houding zat.

De spits hervond echter op tijd zijn vorm en scoorde onder andere in de cruciale met 3-0 gewonnen play-off wedstrijd tegen Oekraïne, waardoor Frankrijk naar het WK ging. De spits heeft in de laatste vijf interlands nu vier keer gescoord en wordt dus steeds belangrijker.

De Franse bondscoach Didier Deschamps is momenteel dan ook zeer tevreden over de aanvaller en had mooie woorden voor hem na de 2-0 overwinning op Nederland. ‘Wanneer hij speelt op dit niveau, dan is hij een van de beste spelers in ons team. Laten we hopen dat hij dit kan volhouden, want hij is op de goede weg en straalt erg veel zelfvertrouwen uit’, aldus Deschamps.

Dit seizoen is zijn beste seizoen sinds zijn transfer van Olympique Lyon naar Real Madrid. Onder Ancelotti maakt hij deel uit van het gevaarlijke zogenaamde ‘BBC’ trio met Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Met 22 goals en 13 assists in alle competities heeft hij een belangrijk aandeel in de overwinningen van Madrid en de finaleplaats van de Madrilenen in de Champions League. Met name de wedstrijden tegen Bayern München heeft hij eindelijk het publiek overtuigd van zijn talent.

Seks-affaire
Voor Benzema zag het voetballeven er twee jaar geleden heel anders uit. Samen met landgenoot Ribéry werd hij toentertijd beschuldigd van betaalde seks met een minderjarige en kreeg hij bakken kritiek over zich heen, waardoor ook zijn prestaties steeds minder werden. In januari van dit jaar werden beide spelers vrijgesproken en een paar dagen later werd hij voor de eerste keer vader. Dit heeft zijn ogen geopend en sindsdien is hij volwassener geworden buiten het veld.

De eerste drie seizoenen waren pover en het Madrileense publiek schreeuwde om een nieuwe aanvaller. Benzema wist ook wel dat de fans kritisch waren, maar dat is de druk van een grote club als madrid. ‘Ik wist dat de fans veeleisend zijn en dat ze verwachten dat ik heel veel scoor, maar dat deed ik niet dus ze floten mij uit. Natuurlijk was dat vervelend maar het heeft mij alleen maar sterker gemaakt.’

Zidane
Benzema voelt zich thuis in Madrid en samen met landgenoot en assistent-trainer Zinedine Zidane oefent hij veel op zijn mindere punten om steeds beter te worden op voetbalgebied, maar ook op mentaal gebied. Deze onderlinge gesprekken en sessie’s zijn hopelijk het kleine zetje waardoor Benzema de nationale ploeg op sleeptouw kan nemen in Brazilië zoals Zidane dat in 1998 deed. (Foto: Football.ua)

Praat Mee!