Ervaren Robben: ‘Niet te veel praten’

In 2010 was Arjen Robben dichtbij de wereldbeker. De rappe aanvaller kwam in de finale van het WK bij een 0-0 stand oog in oog te staan met Iker Casillas, maar stuitte tot grote frustratie van de Oranje-fans op de Spaanse sluitpost. Uiteindelijk verloor Nederland de finale na verlenging.

Nu, vier jaar later, blikt Robben in 90 minutes vooruit op opnieuw een wereldkampioenschap. De 30-jarige aanvaller heeft nu nóg meer bagage. ‘Op deze leeftijd moet je je verantwoordelijkheid nemen. Ik zeg: het wordt een hele klus. Je begint tegen de wereldkampioen en treft een topploeg als Chili. Australië tussendoor wordt ook niet eenvoudig. Om maar te zwijgen van eventueel Brazilië in de tweede ronde. Zeer pittig. Maar als iedereen zich bewust is van zijn taken en kwaliteiten, kunnen we met Oranje een hoop bereiken’, zegt de in Bedum geboren voetballer in het weekblad.

Oranje zal volgens Robben, net als in de kwalificatiereeks, in Brazilië gewoon weer scherp moeten. ‘Plaatsing is één, het WK is een ander verhaal. Daar komt alles samen, daar is iedereen op zijn best. Dus niet te veel hopen, praten en aan mooie successen denken. Maar het gewoon dóén. En met steeds in gedachten houden: pas na de kwartfinale begint het toernooi écht’, aldus de ervaren international.

Het blad, met o.a. Lionel Messi en Pierre van Hooijdonk aan het woord, ligt vanaf vandaag in de winkel. (foto: Pro Shots)

1 Reactieop dit Bericht

  1. zou even de ’tussenstand van 1-1’veranderen in 0-0 lol, know your facts!

Praat Mee!