Robben: ‘Hoop dat we kunnen verrassen’

De verwachtingen rond het Nederlands Elftal zijn dit jaar niet al te hoog, desalniettemin hoopt sterkhouder Arjen Robben op een goede klassering op het WK voetbal. ‘De sfeer in Nederland is gematigd, het is wel eens fijn als mensen reëel zijn’, aldus Robben tegen Helden Online.

Een eventueel nieuw spelsysteem zal de dribbelaar geen slapeloze nachten bezorgen. ‘Weet je, die systemen en nummertjes en rugnummers zeggen mij nooit zoveel. Ik ben niet zo van de systemen en nummertjes’, zegt Robben, die vooral aangeeft vrij te willen voetballen.

De vleugelaanvaller verwacht veel van de komende weken. ‘We moeten als team iets hebben van ”laat maar komen, ook die toplanden! We zijn klaar voor jullie.” Die over-mijn-lijk mentaliteit zal de komende weken moeten ontstaan’, zegt de Bayern-ster. Hierbij is volgens Robben een cruciale rol weggelegd voor bondscoach Louis van Gaal, die hij in staat acht het team deze mentaliteit bij te brengen. Robben speelt zaterdagavond nog de Duitse bekerfinale met Bayern München, en is er dus nog niet bij wanneer Nederland het tegelijkertijd opneemt tegen Ecuador in de Amsterdam ArenA. (Foto: Football.ua)

Praat Mee!