Martins Indi: ‘1-3-5-2 is geen ingrijpende verandering’

Er zijn veel reacties gekomen op het nieuwe spelsysteem van het Nederlands elftal. Bruno Martins Indi probeert in gesprek met het Algemeen Dagblad de gemoederen wat tot bedaren te brengen.

‘Voor velen lijkt het alsof we meer verdedigende zekerheid inbouwen, dit is echter niet het geval’, aldus Martins Indi. ‘Indi’ vindt het verre van een verdedigend systeem; ‘er zijn eigenlijk maar drie verdedigers’. Overlopen worden door de opkomende backs van bijvoorbeeld Spanje zal Oranje niet gebeuren volgens de verdediger. ‘De opkomende backs zullen meteen naar binnen voetballen, want wij zetten daar druk’.

Het nieuwe systeem vindt de mandekker dan ook verre van een ingrijpende verandering. ‘Bij Feyenoord hebben we er voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Groningen slechts eenmaal op getraind. Als je het goed uitvoert kom je nooit 1 tegen 1 achterin, maar dit is bij 1-4-3-3 uiteraard ook het geval.’

Oranje speelt zaterdagavond hoogstwaarschijnlijk in de 1-3-5-2 formatie tegen Ecuador. Dit zal de eerste test worden in deze formatie voor de mannen van bondscoach Louis van Gaal.

Praat Mee!