Nederland blijft in gezapig duel op 1-1 steken tegen Ecuador

LIVE | VIDEOS | Het Nederlands Elftal is er zaterdagavond niet in geslaagd te winnen van Ecuador. In de Amsterdam ArenA werd het 1-1 tegen de Zuid-Amerikanen.

Terence Kongolo debuteerde in de basis bij Oranje, die bestond uit een tiental Eredivisie-spelers én aanvoerder Robin van Persie. In het nieuwe 1-5-3-2-systeem begon het Nederlands Elftal niet goed aan de wedstrijd. Al na negen minuten ontsnapte Montero aan de aandacht van Joël Veltman, terwijl Daryl Janmaat buitenspel ophief. Montero liet Jasper Cillessen kansloos: 0-1.

Oranje was zoekende in de goed gevulde Amsterdam ArenA, maar kwam er slechts mondjesmaat doorheen. Georginio Wijnaldum gaf een keer goed voor op Memphis Depay, maar die kon niet tot scoren komen.

Het was dan ook niet gek dat juist op moment dat Ecuador even met zijn tienen op het veld stond, spits Caicedo moest per brancard van het veld, Nederland er pas voor de eerste keer echt doorheen kwam. De manier waarop was echter niet minder mooi. Jordy Clasie vond met een afgemeten pass Van Persie, die aannam en de bal achter doelman Banguera schoot: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Na rust ging Oranje op zoek naar de 2-1. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal drong Ecuador wel terug tot de eigen helft, maar echt grote kansen wist Oranje niet te creëren. Het eerste half uur van de tweede helft kenmerkte zich vooral door veel wissels aan de kant van Ecuador en een pijntje hier en een pijntje daar.

Van Persie was nog wel dicht bij de 2-1 na een goede voorzet van invaller Patrick van Aanholt. Hij miste de voorzet van de linksback echter, waardoor de 1-1 op het scorebord bleef staan.

Ook nadat Klaas-Jan Huntelaar Van Persie was komen te vervangen, bleven de kansen gering. Depay zette Van Aanholt nog een keer mooi voor de goal, maar de Vitessenaar creëerde een rollertje. Het hoogtepunt van de tweede helft bleek uiteindelijk een bericht uit Duitsland, waar Arjen Robben zijn ploeg in de verlenging op voorsprong had geschoten tegen Dortmund. In Amsterdam bleef het spektakel uit, en speelde Oranje dus gelijk tegen Ecuador: 1-1.

Scoreverloop:

9′. 0-1. Montero
37′. 1-1. Robin van Persie

Opstellingen:

Opstelling Nederlands Elftal: Cillessen, Janmaat (46′. Verhaegh), De Vrij, Veltman, Bruno Martins Indi, Kongolo (46′. Kongolo); Clasie (46′. De Guzman), Blind, Wijnaldum; Van Persie (79′. Huntelaar), Depay

Opstelling Ecuador: Banguera; Paredes, Guagua, Erazo, Bagui; Valencia, Noboa (61′. Gruezo), Castillo, Montero (64′. Ayovi); Caicedo (38′. Wila/ 57′. Martinez), Rojas

Bookmakers:

Volgens Unibet is Nederland dé favoriet voor de zege. Oranje heeft een quotering van 1,55 tegenover liefst 5,75x  je inzet voor een stunt van Ecuador. Een gelijkspel tussen de WK-gangers levert je 4,00x je inzet op.

Bijzonderheden:

1′. Bij Oranje debuteert Terence Kongolo
36′. Caicedo geblesseerd van het veld
46′. Janmaat blijft geblesseerd achter in de kleedkamer
57′. Wila gaat er weer geblesseerd vanaf, nadat hij inviel voor Caicedo

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Videos en audio:

0-1 Montero, 1-1 Van Persie:

(Foto: Pro Shots)

1 Reactieop dit Bericht

Praat Mee!