Van Persie: ‘Dat was écht wereldniveau’

Robin van Persie bewees zaterdagavond eens te meer zijn waarde voor Oranje door de enige goal voor zijn team te scoren. Ondanks dat het doelpunt an sich al bijzonder mooi was, loofde Van Persie met name de pass die er aan vooraf ging.

‘Alles begint bij die pass’, liet de aanvoerder direct na afloop weten tegen SBS6. ‘Die pass is fantastisch, echt een wereldpass. Dan kan ik dit soort dingen doen. Maar ik vond de pass mooier. Ik maak de loopactie en dan moet die bal komen. Het moet uiteindelijk wel kloppen. Die goal, en met name de pass, was echt van wereldniveau.’

Van Persie merkt dat hij zelf steeds fitter wordt. De aanvalsleider van Oranje kon zaterdagavond 80 minuten mee doen. ‘Qua knie gaat het heel erg goed, ik heb totaal geen last. We maken iedere wedstrijd een stapje. Vandaag 80 minuten met de afgelopen tijd ook heel goede trainingsarbeid. Ik word iedere wedstrijd sterker en beter’, klonk het positief.

Robben
In het nieuwe systeem van Oranje kan Van Persie iets meer zijn ei kwijt. De spits heeft meer ondersteuning en staat niet in zijn eentje tegen twee man. De vraag is of ook Arjen Robben in dit systeem kan floreren. ‘Ik denk dat het systeem met deze spelers juist wel goed is. En Arjen Robben? Arjen is fantastisch, die kan overal uit de voeten, ook met twee spitsen. Het hangt uiteindelijk van beweging af. We moeten de combinatie gaan vinden. Ik ben er van overtuigd dat het gaat lukken.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!