Van Gaal over Sneijder: ‘Kijken of het ‘was’ of ‘is’ is’

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop van de oefenwedstrijd tussen Nederland en Ecuador niet te spreken over zijn elftal. De oefenmeester was niet onder de indruk van het spel van zijn ploeg in balbezit.

‘Het probleem was het balbezit’, vertelde Van Gaal aan SBS6. ‘Die goal, daarvoor kom je naar het stadion. Maar het was te weinig. Spelers durfden te weinig risico te nemen en speelden te veel op zeker. Hierdoor verleg je het probleem naar het centrale trio. We moeten eerder vooruit, maar dan moet je de vrije man vinden. Het tempo lag te laag.’

Sneijder
Een speler die in dit systeem het verschil zou kunnen gaan maken, is Wesley Sneijder. Ondanks dat de bondscoach niets los wilde laten over de middenvelder, zei hij toch iets, nadat Hans Kraaij jr. de vraag voor een derde keer had gesteld. ‘Sneijder gaat vooruit. We gaan het volgende week zien. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Van der Vaart. De positie van nummer tien is nu eigenlijk perfect voor hun geschapen. Maar het moet ik de praktijk nog blijken. Voor Sneijder moeten we afwachten of het ‘was’ of ‘is’ is’, antwoordde Van Gaal op de vraag of Sneijder nog de wereldspeler is die hij ooit was. (Foto: Paul Blank)

Praat Mee!