Oud-international zat achttien jaar aan de cocaïne

Oud-international Wim Kieft maakt volgende week in zijn biografie bekend dat hij achttien jaar verslaafd was aan Coke. De aanvaller van weleer spreekt ook zijn dankwoord uit naar de nieuwe Feyenoord-trainer, Fred Rutten.

‘Ik ben langs het randje van de afgrond gegaan, maar zit nu in een afkickprogramma, en ben al 14 maanden clean’, aldus de oud-international tegenover De Telegraaf. Kieft, die in 1988 met Nederland de Europese titel won, heeft zich zeker niet lekker gevoeld tijdens dit veertien maanden durende proces: ‘Sinds een paar maanden voel ik me pas goed’.

De oud-aanvaller bedankt Rutten: ‘Hij is degene geweest die me de eerste keer naar de afkickkliniek heeft gebracht. Hij hoorde de geruchten en toen ik vijf glazen wijn achteroversloeg voordat hij zijn eerste slokje had genomen, vroeg hij of ik behalve een drank- ook een cokeprobleem had. Ik kon alleen maar eerlijk tegen hem zijn, hoewel ik verschrikkelijk veel mensen heb bedrogen. Fred had me naar PSV gehaald om de spitsen te trainen. Dus ik kon meteen bij hem in de auto stappen, waarna de behandeling is begonnen. Een geweldige vent, die, en dat is heel bijzonder in het voetbalwereldje, er niets voor terugvroeg’.

Praat Mee!