Oranje onder 17 bereikt finale na monsterscore

Oranje onder 17 heeft met een klinkende 5-0 overwinning op Schotland de finale bereikt bij het EK in Malta. De ploeg van Maarten Stekelenburg was tachtig minuten lang heer en meester en dat werd uitgedrukt in de score.  

Het begin van de wedstrijd leek niet eens uit te lopen op de uiteindelijke uitslag. Schotland was niet minder dan Nederland, dat wel de bal had, maar niet veel kon creëren. Van Osch moest een paar keer opletten en zelfs handelend optreden bij een kopbal uit een hoekschop. Oranje werd pas na een poosje gevaarlijk via Bergwijn, die eerst twee keer net naast schoot en vervolgens de lat raakte.

Nederland zette een tandje bij en via Schuurman en Van de Beek was het al bijna raak. De verlossing kwam uiteindelijk vanaf elf meter. Schuurman werd neergehaald, Verdonk benutte de strafschop. Nog nagenietend van die voorsprong, werd het meteen 2-0. Bergwijn was knap weg op rechts en zijn voortzetting kwam via een verdediger en de Schotse doelman bij Nouri, die binnen kon tikken.

Na de pauze was het eenrichtingsverkeer. Nederland begon nog wat slapjes, maar na de 3-0 van Bergwijn was de Schotse weerstand gebroken. De schuiver van de aanvaller was de beslissing en tevens een beloning voor een goede wedstrijd van Bergwijn. Een minuut later stond het publiek opnieuw op de banken. Owobowale, die opnieuw de voorkeur kreeg boven Van der Moot, kwam van rechts en schoot met links en de onderkant van de lat raak: 4-0.

Van der Moot zag het toe en werd in de slotfase ingebracht. De spits uit de PSV-jeugd liet zich net als tegen Engeland zien. Na een schot dat nog over ging, kreeg de aanvaller zijn doelpunt. Nouri was na een individuele actie dichtbij, maar Van der Moot gaf in de rebound het beslissende zetje. In de slotfase lag er veel ruimte, maar Oranje had het wel gezien. Sterkhouders Van de Beek en Bergwijn gingen naar de kant met het oog op de finale. Die eindstrijd moet het eindstation worden van een geweldig toernooi. Tegenstander Engeland werd in de poulefase al met 2-0 geklopt, maar de Engelsen speelden toen wel met een veredeld B-elftal.

Scoreverloop:
34′ Verdonk 1-0 (strafschop)
38′ Nouri 2-0
57′ Bergwijn 3-0
58′ Owobowale 4-0
72′ Van der Moot 5-0

Opstelling Nederland o17:
van Osch; ter Avest, Veendorp, Verdonk, Verloo, van de Beek (74. Paal), Schuurman, Nouri, Bergwijn (68. Van der Moot), Owobowale, Ould-chikh (60. Slabbekoorn).
Bank:
Bijlow; van der Meer, Savastano, Janssen, Paal, Slabbekoorn, van der Moot.

Opstelling Schotland o17:
McCrorie; Breslin, Cameron, Jules, Thomson, Nesbitt, Ballantye, Sheppard, Wighton, Wright, Hardie.
Bank:
Devlin; Wardrop, Lang, Mcilduff, Kelly, Boyd, Miller.

 

Lees hier nog eens alle hoogtepunten terug:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

 

 

Praat Mee!