Stekelenburg: ‘Samen met Engeland terechte finalist’

Maarten Stekelenburg was zondagavond trots op ‘zijn’ Oranje onder 17. De jonge talenten wonnen met 5-0 van Schotland en plaatsten zich daarmee voor de finale van het EK,  komende woensdag op Malta. 

‘We hebben erg goed gespeeld en zijn geen moment in de problemen gekomen. De Schotten wilden vroeg druk zetten en daarmee onze opbouw verstoren. We hebben daardoor even moeten zoeken, maar gingen al snel op een goede manier de lange bal hanteren. Hierdoor ontstond er veel ruimte en door het goed meebewegen van de middenvelders en flankspelers konden we veel kansen creëren. Dat hebben we uitstekend gedaan’, analyseert Stekelenburg tegenover Ons Oranje.

De ploeg heeft nu een paar dagen rust om zich voor te bereiden op de eindstrijd. ‘Dat zijn wedstrijden op zich. Ik vind wel dat wij samen met Engeland de terechte finalisten zijn’, stelt Stekelenburg. ‘Dat hebben we niet alleen tijdens dit toernooi, maar ook in de voorrondes bewezen. Engeland speelde in het groepsduel (Oranje won met 2-0 red.) niet in de sterkste opstelling. Ik verwacht dan ook een sterker team in de finale. De jongens mogen even genieten van het succes van vanavond. Maar de knop gaat snel om richting Engeland.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!