Giggs over Van Gaal: ‘Ik ga ontzettend veel van hem leren’

Na de officiële aanstelling van Louis van Gaal bij Manchester United, stromen de reacties binnen. Ook Ryan Giggs, de toekomstig assistent-trainer van Van Gaal, laat zich uit over de komst van de bondscoach.

‘Ik ben heel erg blij dat ik de de kans krijg om assistent-trainer te worden. Louis van Gaal is een coach van wereldklasse. Ik ga ontzettend veel leren omdat ik van heel dichtbij de kans krijg om te observeren en mijn eigen bijdrage te leveren. Manchester United vormt een groot deel van mijn leven. Ik vind het mooi dat ik die relatie in zo’n belangrijke rol een vervolg kan geven’, aldus de oud-speler op de clubsite van United.

Ook een van de steenrijke eigenaren van Man Utd, Avie Glazer, is in zijn nopjes met de komst van de succestrainer: ‘Louis komt op een interessant moment bij de club. Hij heeft al een aantal geweldige ideeën geopperd hoe de club vooruitgang kan boeken. Het bestuur staat achter hem en zijn plannen. Iedereen kijkt ontzettend uit naar de start van het nieuwe seizoen.’

Ronald de Boer
Ook Ronald de Boer, die onder Van Gaal speelde bij Ajax en Barcelona, heeft gereageerd op het nieuws rondom de aanstelling van de trainer bij Manchester United. De Boer keek vroeger op tegen de huidige bondscoach. ‘Hij is erg streng. ‘Toen ik jong was, was ik bang voor hem en vreesde ik hem een beetje.’ (Foto: Gordon Flood)

Praat Mee!