Chili laat twee van zijn beste doelpuntenmakers thuis

De Chileense krant La Tercera zette maandag de beste vier doelpuntenmakers van de landen uit Poule B op een rijtje. Opvallenderwijs laat juist Chili twee van zijn beste doelpuntenmakers thuis.

Superster van de Chilenen Alexis Sanchez is de topscorer van alle spelers met zijn nationaliteit in de WK-selectie. De Barcelona-aanvaller scoorde dit seizoen 24 keer. De nummer twee, Esteban Paredes (22 goals), is door bondscoach Jorge Sampaoli niet opgeroepen voor het aankomend WK. Ook nummer drie, Gustavo Canales (17 doelpunten), zit niet bij het keurkorps van Sampaoli, die toch verlegen zit om een echte goalgetter. Valencia-spits Eduardo Vargas (15 goals) zit er wel ‘gewoon’ bij.

Costa, Van Persie, Robben
Uit Groep B is Diego Costa, die hoogstwaarschijnlijk fit genoeg is voor het aankomend WK, de absolute topscorer met 36 goals. Alvaro Negredo (27 treffers) volgt met in zijn kielzog Fernando Llorente (17) en Fernando Torres (11). Torres maakte dit seizoen net zoveel goals als de Oranje-international Quincy Promes, die voor het Nederlands Elftal het rijtje afsluit. Steunpilaren Arjen Robben en Robin van Persie zijn gezamenlijk de topscorers met de Nederlandse nationaliteit met 24 goals, voor Klaas-Jan Huntelaar, die er zestien maakte.

De topscorer van Australië, Josh Kennedy, maakte er eentje meer dan Huntelaar en is daarmee de minst scorende topscorer uit Poule B.  Mathew Leckie (12), Tim Cahill (11) en Ben Halloran (6) complementeren het lijstje voor de Socceroos. (Foto: Fanny Schertzer)

Praat Mee!