Verheijen adviseur van Messi en co op WK

Raymond Verheijen zal Argentinië tijdens het WK voetbal in Brazilië gaan voorzien van adviezen. De immer kritische inspanningsfysioloog moet er voor zorgen dat sterspeler Lionel Messi in Brazilië topfit en -fris voor de dag komt.

‘Voor de meeste spelers geldt dat je vooral niet de verkeerde dingen moet doen in die paar weken voorbereiding. Na een lang seizoen gaat het veel meer om frisheid dan om fitheid’, legt Verheijen uit aan NuSport.

‘Voor spelers als Lionel Messi en Sergio Agüero is het een ander verhaal. Zij zullen moeten worden ‘opgetraind’, omdat zij dit seizoen regelmatig geblesseerd zijn geweest. In dat geval is het zaak om zowel speltempo als ‘het volhouden’ te trainen. Dat zal nog een hele klus worden.’

Werkwijze
Verheijen, die eerder actief was voor Oranje, Australië, Rusland en Zuid-Korea, heeft zijn werkwijze iets aangepast voor de Argentijnen. ‘Voorheen werkte ik bij ieder land min of meer op dezelfde manier, maar tegenwoordig probeer ik mijn kennis en ervaring te integreren binnen de bestaande werkwijze van een land’, legt Verheijen uit.

‘Dat werkt beter. Je merkt dat trainers door die aanpak ook na het toernooi gebruik blijven maken van bepaalde principes. Maar op korte termijn gaat het er nu om dat Messi de kroon op zijn loopbaan kan zetten en de geschiedenis in kan gaan als beste speler ooit.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!