Oranje onder 17 loopt EK-titel mis na penalty’s

VIDEO | Oranje onder 17 is er woensdagavond niet in geslaagd Europees Kampioen te worden. Na penalty’s moest de ploeg van trainer Maarten Stekelenburg het hoofd buigen voor de Engelsen.

Oranje onder 17 begon aardig aan de wedstrijd. Spits Segun Owobowale kreeg de eerste kans, maar stuitte op doelman Woodman. Aan de andere kant leek Onomah op sierlijke wijze doelman Yanick van Osch te verschalken, maar Keziah Veendorp bracht redding op de doellijn.

Niet veel later was het wel raak voor de Engelsen. Een corner werd niet goed weggewerkt waarna de bal plots voor de voeten van Solanke terecht kwam. Die aarzelfde niet en trof doel, waardoor Oranje tegen een 0-1 achterstand aan keek.

Het team van Stekelenburg ging daarna op zoek naar de 1-1, maar kwam er nooit echt lekker doorheen bij de Engelsen. Via de vleugels wist Oranje geen kansen te creëren en te vaak belandde de lange bal nergens. Op slag van rust was het toch raak voor Oranje. Een strakke bal van Abdelhak Nouri op Steven Bergwijn werd technisch zeer knap door de spits verlengd, waarna de bal voor de voeten van Jari Schuurman terecht kwam. De Feyenoord-topscorer aarzelde niet en scoorde op slag van rust de 1-1.

Na rust was het Engeland dat als eerst op zoek ging om de voorsprong te heroveren. Nederland stond onder druk en kreeg de bal niet weg. Onder andere een strak schot van Onomah moest door Van Osch gekeerd worden.

Diezelfde keeper moest opnieuw handelend optreden nadat Engeland een indirecte vrije trap kreeg op vijf meter van het doel van Nederland, na een terugspeelbal van Veendorp. Met het gehele elftal op de doellijn was het uiteindelijk opnieuw Van Osch die redding bracht.

Lang leek het op penalty’s uit te gaan lopen. Oranje kreeg in de slotfase toch nog twee goede kansen toen Marlon Slabbekoorn aan de aandacht van de Engelse verdediging ontsnapte, maar hij kreeg de bal niet lekker mee. Ook Owobowale kreeg nog een goede kopkans in de laatste minuut, maar knikte de bal naast.

Door het gelijkspel werd het direct strafschoppen om de winnaar te bepalen. Nadat Engeland zijn eerste penalty had gemaakt, was het Dani van der Moot die de eerste Nederlandse penalty niet wist te benutten. Omdat Engeland zijn penalty’s raak bleef schieten en Verdonk zijn penalty naast schoof was het uiteindelijk Engeland dat de sterkste bleek vanaf elf meter.

Scoreverloop:

25′. 0-1. Solanke
40′. 1-1. Jari Schuurman

Penalty’s:

Engeland: raak
Nederland: mis (Van der Moot)
Engeland: raak
Nederland: raak (Schuurman)
Engeland: raak
Nederland: mis (Verdonk)
Engeland: raak

Opstellingen:

Opstelling Nederland onder 17: Van Osch, Ter Avest, Veendorp, Verdonk, Verloo, Van de Beek, Schuurman, Nouri (’58. Paal), Bergwijn (47′. Slabbekoorn), Owobowale, Ould-Chikh (76′. Van der Moot).

Opstelling Engeland onder 17: Woodman, Kenny, Taf. Moore, Gomez, Taylor Moore, Ledson, Onomah, Cook, Solanke, Brown, Roberts

Bookmakers:

Unibet gaat uit van winst van Oranje onder 17. Check de interessante quoteringen hier.

Bijzonderheden:

51′. Oranje krijgt een indirecte vrije trap tegen in het zestienmetergebied wegens een terugspeelbal. Van Osch redt.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Videos:

1-1 Jari Schuurman:

(Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!