Mexico op WK zonder vlees, feestjes en seks

De Mexicaanse selectie eet al een maand geen vlees en zal dat ook tijdens het WK niet doen. Uit angst voor een positieve dopingtest zal de kok met andere gerechten moeten komen. Bondscoach Miguel Herrera verbiedt ook feestjes en seks tijdens het toernooi. 

Over dat laatste punt hebben meerdere bondscoaches hun licht laten schijnen. Zo vindt de Braziliaanse bondscoach het geen probleem, mits er maar niet wordt geëxperimenteerd met vreemde standjes. De sportief directeur van uitgerekend Mexico had het ook al over seks. In zijn ogen was het geen probleem, als het maar niet met elkaar gebeurt.

Herrera is nu duidelijk: ‘We gaan niet naar feestjes en als een speler niet twintig dagen zonder seks kan, dan kun je ook geen professional zijn.’ Het vlees is daarnaast een discussiepunt. Geen lekkere biefstukjes voor Mexico want in vlees zit soms teveel clenbuterol en dat is verboden op het gebied van doping. Tijdens de Gold Cup in 2011 werden vijf Mexicaanse spelers betrapt op het gebruik van ‘dit middel’. (foto: Wikimedia)

Praat Mee!