Update III | ‘Operatie geslaagd; Suárez op tijd fit’

UPDATES | Uruguay houdt zijn hart vast. Ster-aanvaller Luis Suárez zou volgens journalist Martin Charquero onder het mes moeten. De spits van Liverpool zou woensdag geblesseerd zijn geraakt aan zijn meniscus en moet daarom vrezen voor het WK. 

De ingreep die Suárez moet ondergaan zou niet ingrijpend zijn, maar omdat er toch wordt gesneden in de knie, staat er een revalidatie van vier tot zes weken voor. Mocht de oud-Ajacied snel herstellen, dan mist hij misschien enkele wedstrijden. De Uruguayaanse voetbalbond is nog niet met een verklaring gekomen.

Suárez heeft een topseizoen achter de rug in Engeland. Hij werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de competitie, bij zijn club en door journalisten. Bovendien won hij in de Engelse competitie en in Europa de gouden schoen voor de meeste doelpunten (31). Die prijs moest hij in Europa overigens delen met Cristiano Ronaldo.

Update – 10:43 uur
De agent van Luis Suárez heeft voor een klein beetje opluchting gezorgd bij het Uruguayaanse volk. De goalgetter kan volgens zijn zaakwaarnemer gewoon spelen op het WK. Donderdag nog zal hij onder het mes gaan, maar van een wekenlange revalidatie is dus kennelijk geen sprake. Uruguay zelf leeft mee met de ontwikkelingen, getuige het feit dat #vamosluis trending topic is.

De geruchten op social media gaan dat het slechts om een kijkoperatie zou gaan, waardoor Suárez nog voor de eerste wedstrijd van het WK hersteld is.

Update II – 12:00 uur
Luis Suárez wordt donderdagmiddag om 12.30 uur geopereerd aan zijn knie, dat meldt het het Uruguayaanse voetbalaccount @UruguayFutbol. Volgens datzelfde account bedraagt de hersteltijd van de kleine kijkoperatie vijftien dagen, waarmee Suárez een week voor het WK weer fit zou zijn.

Update III – 14.45 uur
De operatie van Luis Suárez is succesvol verlopen, zo meldt zijn moeder aan Novum Nieuws. De schade aan zijn meniscus is hersteld en hij moet nu twee tot drie weken herstellen. Het zou kunnen dat Suárez daarmee rondom de eerste wedstrijd tegen Costa Rica nog niet volledig meedoet, maar de tijd zal dat moeten uitwijzen. Het tweede groepsduel tegen Engeland lijkt geen problemen op te leveren.

(foto: Pro Shots)

Praat Mee!