Lens had geen angst in Oekraïne

Jeremain Lens speelt nu al een jaar bij Dynamo Kiev en heeft veel meegemaakt. De politieke onrust in Kiev heeft Lens van dichtbij meegemaakt maar hij heeft geen angst gekend tijdens deze onrustige dagen.

Tijdens de persconferentie van het Nederlands Elftal werd aan Lens gevraagd hoe hij de onrust in Kiev heeft meegemaakt. ‘Natuurlijk heb ik het van dichtbij meegemaakt en de rellen gezien, maar vanuit de club kregen wij goede bescherming’.  De Amsterdamse aanvaller vond het wel vervelend dat zijn familie hem niet wilde opzoeken vanwege de onrust.

Op de vraag of er in de spelersgroep veel over de situatie werd gesproken was de aanvaller erg luchtig. ‘Voor de buitenlandse jongens was het erg vreemd, het was allemaal nieuw voor hun, maar voor mij ook. De Oekrainse jongens zijn dit wel gewend. Het is al jaren onrustig geweest in Oekraïne, dus zij konden ons wel uitleggen wat er allemaal aan de hand was’.

‘Doordat de competitie drie weken stil lag hebben wij veel wedstrijden moeten inhalen binnen een korte tijd, hierdoor is mijn conditie en fitheid wel op peil gekomen en ben ik klaar voor het WK’, aldus Lens tijdens persconferentie.

Toekomst
De 26 jarige Lens staat nog tot 2017 onder contract en heeft al meerdere malen aangegeven dat hij wel een stap hogerop wil, maar houdt zich over zijn toekomst vooralsnog op de vlakte. ‘Zoals het er nu uitziet speel ik volgend jaar nog steeds voor Dynamo Kiev en daar heb ik geen problemen mee.’

Oranje
Lens moet in het nieuwe systeem Robin van Persie en Arjen Robben voor zich dulden en lijkt dus zijn basisplaats te zijn kwijtgeraakt. Maar Lens blijft positief: ‘Ik kan op alle posities in de aanval uit de voeten. Ik ga mijn best doen.’

Praat Mee!