Veltman in top tien toptalenten op WK

Het Engelse FourFourTwo heeft Oranje-international Joël Veltman in een imposant lijstje neergezet. De jonge Ajax-verdediger behoort volgens het medium bij de top tien talenten om in de gaten te houden tijdens het aankomend WK.

‘Veltman is onderdeel van een ongelofelijk jong Ajax, maar dat kun je niet aan hem zien. Hij is ontzettend rustig aan de bal en heeft een uitstekende passing. Het lijkt of hij al jaren op dit niveau speelt’, klinkt het positief. ‘Van Gaal heeft beweeglijke verdedigers nodig die het spel kunnen lezen, spelers die kunnen anticiperen. Dat is Veltman op het lijf geschreven. Veltman lijkt de ideale speler voor op het WK.’

Veltman is de enige Nederlander op het lijstje van FourFourTwo. Bekende toptalenten als Mario Götze, Paul Pogba en Eden Hazard staan ook in de top tien. Onze11 maakte eerder al een elftal, nog voordat de voorselecties bekend werden, van de grootste talenten op het aankomend WK in Brazilië. Spelers in dat elftal als Marquinhos en Isco maken ondertussen niet eens deel uit van de WK-selecties van hun land. Of Veltman de plek van Marquinhos definitief over kan nemen in dat elftal, is nog maar de vraag. Veltman lijkt op basis van de trainingen zijn basisplaats in Oranje verloren te zijn én bondscoach Louis van Gaal moet nog een laatste schifting maken… (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!