Update | Robben sluit aan: ‘Ik ben topfit’

Louis van Gaal heeft donderdag, voor de tweede dag op rij, in een 1-5-3-2-formatie gespeeld. De Telegraaf meldt dat in een wedstrijdje 10 tegen 10 zonder keepers opnieuw werd gekozen voor Wesley Sneijder als spelmaker en Patrick van Aanholt als linksback. 

Paul Verhaegh was de rechtsback en Jeremain Lens stond naast Robin van Persie voorin. De verwachting is dat Daryl Janmaat en Arjen Robben in de basisploeg zullen verschijnen, maar dat Van Gaal voorlopig lijkt te kiezen voor een vaste kern spelers. Rafael van der Vaart en Klaas-Jan Huntelaar worden in dat geval, net als tijdens het EK 2012, de kinderen van de rekening.

Robben is in ieder geval aangekomen in het spelershotel. De aanvaller doet donderdag mee met de avondtraining en blijft daarna uiteraard bij de selectie. Van Persie leek woensdag nog last te hebben van een blessure, maar de aanvaller trainde donderdag gewoon mee. (foto: Pro Shots)

Update – 15.39 uur
Robben heeft inmiddels in Portugal een eerst reactie gegeven nu hij zich bij Oranje heeft gevoegd in de voorbereiding op het WK in Brazilië. ‘Ik ben topfit. Ik heb zaterdag nog honderdtwintig minuten gevochten (Duitse bekerfinale, red). Mijn fitheid, daarover hoeft geen enkele twijfel te bestaan.’

De aanvaller kreeg twee extra dagen rust van Van Gaal. ‘Dat was even lekker. Maar nu heb ik heel veel zin om met de groep het veld op te gaan. Lekker trainen’, aldus Robben tegenover de NOS.

Donderdagavond traint hij voor het eerst mee met het Nederlands elftal. ‘Ik ben heel benieuwd hoe we er als groep voorstaan.’

Praat Mee!