Schuurman en Bergwijn in top tien blikvangers op EK

Jari Schuurman en Steven Bergwijn zijn door de UEFA toegevoegd aaneen lijstje van tien spelers die uitblonken tijdens het afgelopen EK op Malta. Voor Schuurman was het niet de enige persoonlijke prijs, de middenvelder werd ook gedeeld topscorer tijdens het eindtoernooi.

‘Bergwijn vond steeds opnieuw de ruimte aan de rechterkant en terroriseerde de backs van de tegenstanders. Hij was altijd dreigend en kreeg uiteindelijk de doelpunten die zijn prestaties verdienden’, luidt het juryrapport van de UEFA.

Ook voor Schuurman heeft de organisator lovende woorden. ‘Schuurman was een echte bedreiging op het veld. Ondanks zijn opvallende blonde haren had de nummer 8 van Oranje het vermogen om onopgemerkt in de ruimte op te duiken, zoals ook bleek uit zijn doelpunt in de finale. De gedeelt-topscorer was ook niets minder dan zeker aan de bal.’

Topscorer
Die topscorerstitel moest Schuurman wel delen met zijn Engelse evenknie Dominic Solanke, die er ook vier wist te maken. Door deze titel scharen beide heren zich in een rijtje met illustere voorgangers. Zo werden ooit Toni Kroos, Victor Moses, Bojan Krkic, Hatem Ben Arfa en Ajax-beul Jonathan Soriano ook topscorer van het jeugd EK. (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!