Oud-international Winter: ‘Geloof in kansen Oranje’

Bij velen overheerst het pessimisme over de kansen van Oranje, middenvelder van weleer Aron Winter gelooft echter wel volop in de kansen van de mannen van Louis van Gaal.

De 84-voudig international ziet zelfs kansen tegen het oppermachtig lijkende Spanje: ‘Op een WK haalt niemand meteen zijn topvorm, ook de sterkere teams moeten in het toernooi groeien. Bovendien is Spanje dan wel een van de toplanden, zij spelen wel een spelletje dat ons ligt. Nederland gaat in die wedstrijd zeker kansen krijgen. Ik denk dat beide landen op voorhand niet ontevreden zouden zijn met een gelijkspel. Dat geeft ook nog volop perspectief voor de rest van de poulefase.’

De oud-international plaatst hier wel een kanttekening bij: ‘Als je puur naar de individuele spelers en hun kwaliteiten kijkt, dan hebben we misschien niet de sterkste selectie van het toernooi’. Ook geeft de Nederlander met Surinaamse roots aan dat Oranje alleen een kans zal hebben als het een eenheid vormt: ‘Je moet met z’n allen hetzelfde nastreven, zonder losse bv’tjes die hun eigen belangen belangrijker vinden. Twee jaar geleden op het EK hebben we gezien waar dat toe kan leiden.’ (foto: Djuradj Vujcic)

 

Praat Mee!