Casillas: ‘Wij hebben het recht verdiend om te falen’

Iker Casillas hoopt en denkt dat Spanje zonder enige druk afreist naar Brazilië deze zomer. De goalie werd met zijn land twee keer Europees en eenmaal Wereldkampioen en dus is een keer geen titel niet zo’n ramp. 

‘Ik denk dat we naar Brazilië moeten gaan zonder druk te voelen. In de laatste zes jaar hebben we het niet goed, maar sensationeel goed gedaan. Wij hebben het recht verdiend om te falen’, zegt Casillas. ‘Wij gaan naar Brazilië om mee te doen om de titel en om onze titel te verdedigen, maar we weten dat er nog 31 landen zijn die ook kampioen willen worden en het zal niet makkelijk worden. De Spaanse fans zijn blij met wat zij de laatste zes jaar hebben gehoord. Zij hadden hier nooit van durven dromen.’

Casillas dekt zich zodoende een beetje in want ook hij weet dat Spanje met Nederland en Chili twee grote landen treft. ‘We hebben een moeilijke groep. Bovendien spelen wij onze eerste twee wedstrijden tegen de landen die op papier de lastigste tegenstanders zijn in de groepsfase. We starten ook nog eens tegen Nederland, dat in mijn ogen behoort tot de grote favorieten, net als wij. Ik denk dat die start ons motivatie geeft. Het betekent dat we er vanaf dag één moeten staan. Als we één positief resultaat halen in de eerste twee wedstrijden, dan zou dat erg belangrijk voor ons zijn om verder te kunnen groeien in het toernooi.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!