Chilenen smijten met geld voor titel; BOB-controles België

De bevolking van Chili blijkt het meest over te hebben voor een wereldtitel in Brazilië. Gemiddeld wil een Chileen deze zomer 526 euro uitgeven om zijn land wereldkampioen te zien worden. Dat blijkt uit een onderzoek van ING. Als het WK te koop zou zijn, heeft een Nederlander 39 euro over voor de titel. 

De bank vroeg zich af hoe graag mensen wilden dat hun land de titel zou pakken en hoeveel geld men daar voor uit zou willen geven. Chili staat dus met stip bovenaan. Een land als België komt er met 91 euro per inwoner een stuk minder uit. Ook wat betreft fanshop-artikelen zijn er grote verschillen. Een Argentijn legt gemiddeld 50 euro neer in de fanshop, een Nederland houdt het bij minder dan 10 euro.

BOB-controles
Ondanks dat de Belgen weinig geld overhebben voor succes in Brazilië, wordt er wel extra gecontroleerd in het land. Eerder werd er al gewaarschuwd voor overvallers, nu blijkt dat er extra BOB-controles worden uitgevoerd om beschonken Belgen van de weg te halen. ‘Met de talrijke WK-feestjes in het vooruitzicht, wordt er de komende weken veel gedronken en gefeest’, zegt Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) in Het Laatste Nieuws. ‘Zo kunnen we dronken chauffeurs onderscheppen voor ze ter plekke overlast kunnen veroorzaken.’

Praat Mee!