‘Complimenten voor Wijnaldum; Zoet krijgt op zijn kop’

De contouren van de Oranje-selectie worden langzaam zichtbaar. Johan van Boven van Spits analyseert de trainingsweek in Portugal en komt erop uit dat er één of twee twijfelgevallen zijn. De rest van de 23 mensen die mee kunnen zijn redelijk zeker. 

Op het doel lijken Michel Vorm, Tim Krul en Jasper Cillessen mee te gaan. Jeroen Zoet niet, hij staat er niet goed op bij Louis van Gaal. ‘Hij krijgt voortdurend op zijn kop van de met zijn hoofd schuddende bondscoach en moet Michel Vorm, Tim Krul en Jasper Cillessen voor zich dulden’, schrijft Van Boven.

Naast Zoet is ook de verwachting dat de Jong Oranje-spelers Karim Rekik, Quincy Promes, Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena gaan afvallen. ‘Van Gaal heeft hen weliswaar verteld dat ze nog kans maken als ze het bij Jong Oranje goed doen, maar dat was meer om ze gemotiveerd aan de aftrap van de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Schotland en Luxemburg te laten verschijnen.’

Om twee posities zou nog worden gestreden. Op het middenveld maken Leroy Fer en Jonathan de Guzman uit wie er stand-in wordt van Nigel de Jong en Daley Blind. Op ’10’ lijkt Rafael van der Vaart de vervanger te worden van Wesley Sneijder, maar Georgino Wijnaldum klopt wel nadrukkelijk op de deur. ‘Wijnaldum heeft het voordeel dat hij veel dynamischer en beweeglijker is dan Van der Vaart. Bovendien is de Rotterdammer niet te beroerd mee te verdedigen en ballen te veroveren.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!